Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Yaşam Bilimleri Fakültesi insana ve yaşama dair her alanda varlığını ortaya koyacak çeşitli bilim dallarında eğitim vermek amacıyla kurulmuştur. Psikoloji günümüz modern dünyasının vazgeçilmezi olmuş bir bilim alanıdır ve uzun bir sürede bu yerini koruyacağı görülmektedir. Yine modern hayatın getirdiği hareketsiz yaşam tarzına bir antitez olarak görülebilecek, insan sağlığına ve psikofizik iyilik haline katkı sağlayacak bir bölüm olan Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümleri ile fakültemiz, insanların bireysel ve toplumsal varoluşlarına katkı sağlayan mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemiz bünyesinde açılacak yeni bölümlerle insanı ve insan yaşamını etkileyen sorunlara etkili ve kalıcı çözümler bulmaya çalışan profesyonelleri ülkemize kazandıracaktır.

Dünya çapında multidisipliner çalışmalar şeklinde yapılan araştırmalar büyük bir gelişme göstermekte olup günümüzdeki bilim dünyası farklı alanların entegrasyonunu gerektirmektedir. Fakültemizin hem gelecekte planlanan çeşitliliği hem de üniversitemizdeki diğer fakültelerle işbirliğine imkan tanıyan yapısı bu gelişmeler içinde yer almamızı sağlayacaktır.

Öğrencilerimize geniş bir yelpazede müfredat seçeneği sunmanın yanı sıra uygulamalı eğitimlere önem vererek mezunlarımızı çalışma hayatlarında ayrıcalıklı bir yere taşımayı amaçlamaktayız. Yeni bir üniversite ve yeni bir fakülte olmakla birlikte mevcut ve güncel bilgilere programımızda yer vererek hızlı bir şekilde öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer almayı hedeflemekteyiz.  Ayrıca geçmişten gelen bilimsel eğitim ve araştırma geleneğimizi canlandırarak bilimsel mirasımızı daha ileri bir düzeye beraber taşıyacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, ülkemizi tüm dünyada temsil edebilecek yeterlilikte mezunlar için yola çıkmış bulunmaktayız ve bu misyonu gerçekleştireceğimize inanmaktayız.

Prof. Dr. Cengiz YILDIRIM